Gilde Healthcare benoemt Jan Willem Bakker

Jan Willem Bakker versterkt het team van Gilde Healthcare als Partner & Hoofd Investor Relations.

Bakker zal zich richten op de investor relations-activiteiten van Gilde Healthcare en bijdragen aan de kapitaalverwervings-, marketing- en communicatie-inspanningen van het bedrijf. Met meer dan twintig jaar ervaring in klantgerichte functies in de financiële dienstverlening brengt hij ruime ervaring mee ten behoeve van bestaande en nieuwe LP’s van het Gilde Healthcare-platform.

“We heten Jan Willem van harte welkom in ons Investor Relations- en Fondsenwervingsteam”, aldus Pieter van der Meer, Managing Partner van Gilde Healthcare. “Zijn uitgebreide staat van dienst bij institutionele beleggers, zowel als LP als GP, sterke relaties met de sector en zijn ondernemersmentaliteit zullen helpen bij het versterken van onze fondsenwervingsstrategie en investeerdersrelaties. Hij zal een belangrijke rol spelen bij de geplande uitbreiding van ons fondsenplatform met impactvolle private equity-strategieën .”

Voordat hij bij Gilde Healthcare kwam, was Bakker partner bij Prime Ventures. Hij bekleedde eerder senior functies bij Arcano Partners en Adveq Management AG (nu Schroders Capital). Tijdens zijn tijd bij Adveq was Jan Willem bestuurslid van de Nederlandse Private Equity vereniging (NVP). Hij begon zijn carrière in de financiële dienstverlening bij Kas Bank N.V.

“Ik ben erg blij om mij bij het ambitieuze team van Gilde Healthcare aan te sluiten en bij te dragen aan het uitbouwen van het impactvolle platform”, aldus Bakker. “Ik kijk ernaar uit om samen te werken met bestaande en potentiële investeerders, investerings- en financiële teams aan het leveren van innovatieve en succesvolle investeringsoplossingen.”

Over Gilde Gezondheidszorg
Gilde Healthcare is een transatlantische gespecialiseerde beleggingsonderneming die ruim 2,6 miljard euro beheert in twee fondsstrategieën: Venture&Growth en Private Equity. Het Venture&Growth fonds van Gilde Healthcare investeert in snelgroeiende bedrijven die actief zijn in digitale gezondheidszorg, medische technologie en therapieën, gevestigd in Europa en Noord-Amerika. Het Private Equity fonds van Gilde Healthcare participeert in winstgevende gezondheidszorgbedrijven uit het lagere middensegment in Noordwest-Europa.

Lees hier meer over Movers & Shakers.

Gerelateerde artikelen