Gilde haalt 600 miljoen op voor nieuw zorgfonds

De stijgende uitgaven voor gezondheidszorg biedt kansen.

Gilde Healthcare heeft 600 miljoen euro opgehaald voor het nieuwe investeringsfonds Healthcare Venture&Growth VI. Het nieuwe fonds richt zich op snelgroeiende bedrijven die oplossingen ontwikkelen voor betaalbare zorg. Gilde Healthcare investeert in ondernemingen in Europa en Noord-Amerika die actief zijn in digitale gezondheidszorg, medische technologie (MedTech) en nieuwe geneesmiddelen.

Het fonds wordt ondersteund door internationale investeerders, waaronder corporates, banken, pensioenfondsen, verzekeraars, fund-of-funds, staatsfondsen, stichtingen, family offices, ondernemers, en het Gilde team. Gilde ziet grote kansen in de zorgsector vanwege de stijgende zorguitgaven in het westen. In de Verenigde Staten gaat het al om meer dan twintig procent van het BNP. 
 

Het nieuwe fonds zal in een range van tien tot zestig miljoen investeren per nieuw portefeuillebedrijf. Samen met het vorige Venture&Growth fonds dat in 2020 werd opgehaald en Gilde Healthcare Private Equity IV dat in 2022 werd gesloten, heeft Gilde Healthcare in drie jaar tijd anderhalf miljard euro aan kapitaal aangetrokken. 

Lees ook: Gilde Healthcare heeft zorg in de genen
 

 

Gerelateerde artikelen