Gilde Equity neemt een belang in Andus Group

Andus Group verwelkomt Gilde Equity Management als aandeelhouder.

Andus Group opereert in Nederland, België, Duitsland, Slowakije en Zweden. De werkmaatschappijen zijn verdeeld in drie divisies: Refractories, Steel Structures en Specialties. Binnen iedere divisie ligt de focus op de eindgebruiker in marktsegmenten, zoals de windenergie, petrochemie, civiele techniek en machinebouw.

Volgende stap

Voor Tom van Rijn, oprichter en grootaandeelhouder van Andus Group, is dit de volgende stap in zijn bedrijfsopvolging. Hij trad in 2018 al uit de dagelijkse leiding terug en heeft zijn verantwoordelijkheden binnen Andus Group afgebouwd. De huidige directie van Andus Group blijft aan en zal de dagelijkse leiding blijven voeren.

Wiebe van den Elshout, de directievoorzitter, dankt Tom van Rijn voor zijn bijdrage in de afgelopen 25 jaar. Van den Elshout vertelt het volgende: “Meer dan 100 jaar ervaring ligt ten grondslag aan de sterke positie die Andus Group wereldwijd heeft opgebouwd binnen de industrie: een sterke, betrouwbare partner voor haar klanten, werkend volgens de hoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen. Na ons succes van de afgelopen jaren staan we met Andus Group aan de vooravond van de volgende groeifase. We hebben daarbij in Gilde een ambitieuze partner gevonden die past bij onze ondernemende groepscultuur. Gilde kan ons helpen verder te investeren in de uitbreiding van onze dienstverlening en onze internationale groeiambities te versnellen.”

Internationale groei

Bas Glas, partner van Gilde Equity Magagement, vult aan: “We zijn trots dat we als Gilde invulling kunnen geven aan de bedrijfsopvolging. Gilde erkent ook de kracht van Andus Group en ziet dat haar producten en diensten essentieel zijn voor haar klanten en dat Andus Group goed gepositioneerd is voor de toekomst. We kijken uit naar de samenwerking en de verdere internationale groei van Andus Group. We hebben het vertrouwen in de strategie die hiervoor is uitgezet.’’

Gilde Equity Management werd voor het financieel advies bijgestaan door het team van EY onder leiding van Ludovic Beukers. EY verzorgde het advies voor de financiering.

Gerelateerde artikelen