Gilde Equity Management ondersteunt Leapp bij groeiambities

Multichannel retailer Leapp heeft private equity-investeerder Gilde Equity Management aan boord gehaald om verdere groei aan te jagen. Leapp werd in 2011 opgericht en levert refurbished Apple hardware aan consumenten, bedrijven en onderwijsinstellingen. Aanvankelijk begon Leapp als webwinkel. “Toen wij vanuit de multichannelgedachte een eerste winkel in Amsterdam openden, had dit een enorm ‘vliegwieleffect΅, zegt oprichter Rogier van Camp.
De retailer heeft inmiddels tien fysieke winkels in Nederland, België en Duitsland en runt tevens in al deze landen een webshop. In de afgelopen jaren maakte het bedrijf een sterke groei door. In 2014 werd Leapp door Het Financieele Dagblad uitgeroepen tot snelst groeiende retailorganisatie in Nederland. Voor 2016 rekent de onderneming op een omzet van meer dan 25 miljoen euro. 
Door deze omzetgroei nemen de inkoop- en voorraadvolumes sterk toe. Verder investeert Leapp in een verdubbeling van het aantal winkels in Nederland en België en een exponentiële groei van het winkelaanbod in Duitsland. De samenwerking met Gilde moet deze groei mogelijk maken. “Door deze samenwerking hebben we de financiële slagkracht om de uitrol van Leapp’s bewezen concept sterk te versnellen”, zegt Van Camp.
Gerelateerde artikelen