Gilde wil TenCate van de beurs halen voor 675 miljoen

TenCate heeft een overnamebod ontvangen van een consortium onder leiding van Gilde Buy Out Partners. Gilde en zijn partners Parcom en ABN Amro Participaties hebben in totaal 675 miljoen euro over voor 100% van de aandelen van TenCate. Ze bieden aandeelhouders een prijs van 24,60 euro per aandeel, wat bijna 27 procent meer is dan de slotkoers van vrijdag.
De kans is zeer groot dat het bod volledig wordt geaccepteerd. Aandeelhouders met een belang van 16 procent hebben hun steun aan het bod al uitgesproken. Ook het bestuur en de raad van toezicht van TenCate staan unaniem achter de overname, meldt het bedrijf in een persverklaring. 
 
ABN AMRO en Rabobank zijn in deze deal de financieel adviseurs van TenCate. Het advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek staat de aandeelhouders van het beurgsnoteerde bedrijf juridisch bij in de onderhandelingen, Allen & Overy adviseert de raad van toezicht en Van Doorne helpt de raad van bestuur. Hill+Knowlton Strategies begeleidt de communicatie namens TenCate.
 
De potentiële koper, het private equity huis Gilde, wordt financieel geadviseerd door ING en krijgt juridische hulp van Clifford Chance.  
 
TenCate is vooral bekend om zijn kunstgrasvezels voor sportdoeleinden. Het bedrijf is verder onder meer actief als fabrikant van weefsels voor tenten, zonwering, luchtvaart- en ruimtevaart en defensie. In mei verkocht TenCate inktleverancier en dochterbedrijf Xennia Technoloy aan het Amerikaanse Sensient Technologies Corporation.
 
Vorig jaar leed TenCate een nettoverlies van 46 miljoen euro, ondanks een gestegen omzet. Dit verlies was te wijten aan een afschrijving op de boekwaarde van het bedrijfsonderdeel Advanced Armour. Zonder eenmalige posten kwam de nettowinst uit op 24 miljoen euro. TenCate boekte een omzet van 1,04 miljard euro in 2014. In het eerste kwartaal van dit jaar bedroeg de omzet 267,7 miljoen euro.
(ANP/Mena.nl)
 
Gerelateerde artikelen