Gilde Buy Out Partners investeert in EDCO

Gilde Buy Out Partners (Gilde) verwerft een meerderheidsbelang in EDCO Groep.

EDCO is een snelgroeiende en toonaangevende Europese distributeur van merk- en private-label non-food FMCG producten voor een breed scala aan retailers.

De afgelopen jaren is EDCO getransformeerd van een handelsonderneming naar een multi-categorie distributeur met een sterke focus op merken en retail concepten. ECDO heeft haar hoofdkantoor in Eindhoven en heeft meer dan 500 werknemers en exploiteert tevens distributiecentra in Deurne en Moerdijk.

De huidige eigenaar, de familie Adriaanse, behoudt een significant minderheidsbelang en zal samen met Gilde en management de toekomstige groei van EDCO ondersteunen. 

De Europese markt van distributeurs is gefragmenteerd en klaar voor verdere consolidatie. EDCO voorziet hierin een actieve rol te spelen. Met Gilde als strategische partner gaan beide aandeelhouders substantiële investeringen doen om de ambitieuze groeiplannen van EDCO te realiseren.

Gilde  is een toonaangevende Europese private equity investeerder in mid-market transacties in de DACH regio, Benelux en Italië. Gilde heeft meer dan drie miljard euro aan fondsen onder beheer en heeft kantoren in Utrecht, Brussel, Frankfurt, Zürich en Milaan.

Closing van de transactie wordt in Q3 2021 verwacht.

Gilde werd bij de deal geadviseerd door:

Meijburg & Co (Tax Advisory)
KPMG (Financial Due Diligence)
De Brauw Blackstone Westbroek (Legal Advisory Corporate M&A)
Clifford Chance Amsterdam (Legal Advisory Corporate M&A)
Nielen Schuman (Debt Advisory)
BCG (Consultancy)

EDCO Groep werd bij de deal geadviseerd door:

Florin Finance (M&A Advisory)
Deloitte (Financial Due Diligence)
Rutgers & Posch (Legal Advisory Corporate M&A)

Voor meer informatie over deze deal, raadpleeg onze Deal Database

Gerelateerde artikelen