‘Gilde blijft bij bod op TenCate’

Investeerder Gilde Buy Out Partners houdt vast aan zijn huidige bod op TenCate. Dat stelden bronnen rond het verkoopproces woensdag.

Volgens de ingewijden is Gilde ‘zeker niet’ van plan zijn bod te verhogen, ondanks kritiek van diverse aandeelhouders. De investeerder zou bovendien veel waarde hechten aan de eerder gemelde eis dat minstens 95 procent van de aandelen wordt aangemeld. Wordt die drempel niet gehaald, dan verdwijnt het bod ‘hoogstwaarschijnlijk’ van tafel.

De bronnen benadrukten verder dat Gilde de enige partij is die een concreet bod heeft uitgebracht op TenCate. Andere partijen hebben in het verleden wel interesse getoond in het bedrijf, maar hebben nooit een bod uitgebracht.

Eerder deze week maakte investeerder Aat van Herk, die ruim 3 procent van de aandelen in de Almelose fabrikant van specialistische textielen en materialen bezit, bekend zijn aandelen niet aan te melden. Hij vindt het bod van 24,60 euro per aandeel dat Gilde op tafel heeft gelegd te laag. Ook de Vereniging van Effectenbezitters vindt dat TenCate meer waard is.

(ANP)

Gerelateerde artikelen