Gezocht: een koper voor kwakkelend Game Mania

Digitalisering, concurrentie en inflatie te machtig voor de gamewinkelketen.

Game Mania is op zoek naar een koper, meldt de gamewinkelketen. Moedervennootschap Heroik heeft bij de ondernemingsrechtbank in Antwerpen een soort uitstel van betaling aangevraagd en deze toegewezen gekregen. Daardoor is Game Mania tijdelijk beschermd tegen schuldeisers.

“Deze moeilijke beslissing komt voort uit de noodzaak het bedrijf sneller aan te passen aan de veranderende markt gedreven door de digitalisering in zowel de videogamesindustrie als in een sterk competitief retaillandschap”, meldt de onderneming. “De forse kostenstijgingen door hoge inflatie zorgden voor extra druk op de financiële resultaten van het bedrijf.”

Game Mania, met een hoofdkantoor in Antwerpen, heeft in Nederland en België respectievelijk 21 en veertien winkels, waar in totaal 165 mensen werken. Het bedrijf benadrukt tijdens de zoektocht naar een overnemer volledig operationeel te blijven. Game Mania heeft nu drie maanden de tijd om een koper te vinden.

“Wij begrijpen dat deze stap vragen en zorgen met zich meebrengt voor onze klanten, medewerkers en partners”, erkent topman Kris Lenaerts van Heroik in een toelichting. “Het besluit is genomen met het oog op het maximaal behouden van onze activiteiten en werkgelegenheid.”

Het aantal winkels van Game Mania is de afgelopen jaren al flink geslonken. Zo telde het bedrijf in 2019 nog ongeveer 75 winkels in Nederland en België. Lenaerts vertelde dat jaar aan vakwebsite RetailTrends het aantal winkels te willen terugdringen, een beslissing die destijds te maken had met de groei van de webshop.

Het bedrijf deelt verder geen details over de hoogte van de schuld, om wat voor schulden het gaat en hoeveel schuldeisers er zijn.

Gerelateerde artikelen