Geruchten over fusie tussen Renault en Stellantis

Conglomeraat als antwoord op de Chinese en Duitse auto-industrie.

Afgelopen weekend staken in Italië geruchten de kop op dat de Franse regering een fusie voorbereidt van de autofabrikanten Renault en Stellantis. De Franse overheid heeft ruim zes procent van de aandelen van Stellantis, dat een keur aan automerken telt, en vijftien procent in Renault.

Frankrijk zou de fusie willen om het marktleiderschap in Europa van de sector naar zich toe te trekken. De nieuwe combinatie moet de Chinese en de Duitse auto-industrie het hoofd bieden, aldus financiële bronnen die de ronden deden in Italiaanse media.

Bestuursvoorzitter John Elkann van Stellantis haastte zich vandaag om de geruchten over een deal met Renault te ontkennen. “Er worden geen plannen bestudeerd met betrekking tot fusies van Stellantis met andere fabrikanten”, aldu Elkann in een verklaring. De familie Elkann heeft een minderheidsbelang in Stellantis.

De geruchten waren gevoed door CEO Carlos Tavares van Stellantis, die expliciet sprak over de noodzaak van consolidatie in Europa. “Wij bij Stellantis willen klaar zijn, we willen deel uitmaken van de consolidatie.”

Gerelateerde artikelen