Gero Niemeyer nieuwe CFO van T-Mobile Nederland

Robert Jelinek-Nacke legt op 1 mei zijn taak neer als CFO van de T-Mobile Nederland Holding BV. Zijn opvolger: Gero Niemeyer.

Niemeyer werkt sinds 2005 bij de Deutsche Telekom Group. De afgelopen drie jaar was hij CFO van Telekom Magenta in Oostenrijk. Hij speelde een sleutelrol in de onderhandelingen en de uitvoering van de fusie met UPC en legde daarmee de fundering voor een volledig geïntegreerd Magenta Telekom. Voor die tijd werkte Niemeyer in Duitsland, waar hij verschillende rollen had in de hoek van customer service. Niemeyer treedt op 1 mei 2020 officieel toe tot T-Mobile Nederland.

Robert Jelinek-Nacke is sinds 2000 werkzaam bij de Deutsche Telekom Group en startte in 2016 bij T-Mobile Nederland (TMNL). Hij is van fundamenteel belang geweest voor het omvormen van de organisatie in de richting van een best-in-class kostenstructuur. Ook speelde hij een belangrijke rol in de Tele2-fusie: van het opbouwen van de fusiezaak tot onderhandelingen, de realisatie van synergie en de integratie van de financiële systemen van Tele2 en rapportage in recordtijd. Jelinek-Nacke heeft besloten het bedrijf op eigen verzoek te verlaten om nieuwe uitdagingen aan te gaan buiten de Deutsche Telekom Group.

Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland: "We zullen Robert missen als een deskundig en toegewijd lid van het Executive Committee. Vandaag staat T-Mobile Nederland op de tweede plaats in de Nederlandse markt voor mobiele communicatie en is tegelijkertijd de meest relevante challenger voor het bestaande netwerk-duopolie. Robert en zijn team hebben hier een belangrijke bijdrage aan geleverd en hebben geholpen om de integratie – van eerst Vodafone Thuis en vervolgens Tele2 – tot een succes te maken. We wensen Robert veel succes met zijn verdere carrière en kijken uit naar de komst van Niemeyer en de kansen die hij zal creëren met het team.''

Gerelateerde artikelen