Gerard van Olphen nieuwe topman bij overgenomen Vivat

Gerard van Olphen wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur bij Vivat verzekeringen. De managementwijziging is een gevolg van de overname van Vivat door de Chinese verzekeraar Anbang, die de Nederlandse maatschappij overkocht van SNS Reaal.

Afgelopen zondag maakte SNS Reaal bekend dat de verkoop van dochterbedrijf Vivat aan Anbang is afgeerond. Vivat is de maatschappij achter de verzekeringsmerken Zwitserleven, Reaal, Zelf, RouteMobiel, Proteq Dier & Zorg en Actiam.   

Gerard van Olphen is benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Vivat. Overige bestuursleden zijn: Albert Bakker (COO), Xiao Wei Wu (CTO, Chinese nationaliteit) Tang Lan (CFRO, Britse nationaliteit) en Feng Zhang (HR, Chinese nationaliteit).

—> Bekijk in de deal database welke adviseurs hierbij waren betrokken

Er zijn meer wijzigingen. Jan Nooitgedagt blijft voorzitter van de raad van commissarissen van het VIVAT dat nu in handen is van Anbang. Bij het vorige moederbedrijf, SNS REAAL en SNS Bank, zal Nooitgedagt geen werkzaamheden meer uitvoeren als voorzitter van de raad van commissarissen. 

Daarnaast bekleden de volgende personen de volgende bestuursfuncties bij Vivat:

– Seada van den Herik, directievoorzitter Zwitserleven
– Jacob de Wit, directievoorzitter ACTIAM
– Arjen Schouten, Chief Financial Officer
– Willem Horstmann, Chief Risk Officer
– Albert Bakker, Chief Operation Officer 

Gerard van Olphen: "Een bijzonder woord van dank is op zijn plaats richting Wim Henk Steenpoorte. Onder zijn leiding heeft het directieteam de verzekeraar op een zorgvuldige wijze als zelfstandig bedrijf neergezet en klaargemaakt voor de verkoop. Daarbij stonden de belangen van de klanten van de merken van Vivat en de medewerkers altijd voorop."

 

Gerelateerde artikelen