Gerard van de Aast volgt René van der Bruggen op als CEO van Imtech

Gerard van de Aast, huidig CEO van bouwbedrijf VolkerWessels, is door technisch dienstverlener Imtech voorgedragen om per april 2013 CEO van Imtech te worden. Van de Aast neemt het stokje over van René van der Bruggen, die met pensioen zal gaan.

Van de Aast (55) komt van VokerWessels waar hij sinds 2009 CEO is. Daarvoor heeft hij ruime managementervaring opgedaan, onder meer als CEO van Reed Business en in diverse managementfuncties bij Digital, Compaq, Philips en W+B Software. De aandeelhouders zullen Van de Aast op 1 januari formeel nog in moeten stemmen.

In een reactie noemt Rudy van der Meer, voorzitter van de Raad van Toezicht van Imtech, Van de Aast als het resultaat van een intensieve zoektocht naar een opvolger van de zeer succesvolle Van der Bruggen. "Van de Aast is een uitstekend opvolger, die bij VolkerWessels een soortgelijke organisatie geleid heeft. In Van de Aast herkennen we de ambitie, doortastendheid en ondernemersvisie die wij bij Imtech vinden passen."

De ambitieuze groeistrategie die voor 2015 is vastgesteld, zowel via organische groei als via overnames, zal onder Van de Aast doorgezet worden. In een persbericht stelt Imtecht over voldoende fondsen te beschikken om de komende jaren verder te kunnen groeien. 
 

Gerelateerde artikelen