Gerard Hoetmer voorzitter RvC bij Aon Nederland

Gerard Hoetmer (1956) is op 19 juni 2015 benoemd als voorzitter van de Raad van Commissarissen bij verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon Nederland. Hij volgt de heer Jan Maarten de Jong op die elf jaar lid was van de Raad van Commissarissen, waarvan de laatste vier jaar als voorzitter.
Vanaf 1987 tot 2005 was Hoetmer werkzaam bij Unilever, onder meer als Senior Vice President supply chain Unilever Foods. Ook was hij lid van de Unilever Foods Executive Board. Vanaf 2005 tot mei 2014 was CEO bij voedingsconcern Corbion (voorheen CSM). Op dit moment vervult hij toezichthoudende functies bij verschillende ondernemingen. Hoetmer is benoemd voor een periode van vier jaar.
 
Naast Jan Maarten de Jong, neemt ook Greg Besio na een periode van zes jaar afscheid van Aon Nederland als commissaris. De Raad van Commissarissen van Aon Nederland bestaat nu uit vijf leden, te weten Gerard Hoetmer (voorzitter), Barbara Baarsma, Jeroen Drost, Jos Nijhuis en Dick Verbeek. 
Aon Nederland is adviseur in risicomanagement, employee benefits en (her)verzekeringen. De organisatie heeft wereldwijd meer dan 69.000 medewerkers in ruim 120 landen met circa 500 kantoren.
In Nederland heeft Aon 9 vestigingen met 1.750 medewerkers.
Gerelateerde artikelen