Geplaagd ID&T gered door overname Britten

Festivalorganisator ID&T is verkocht aan de Britse branchegenoot Superstruct Entertainment. Hiermee komt een einde aan de dreigende teloorgang van de befaamde organisatie. Details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

"Met deze deal hebben we het bedrijf in veilige haven geloodst", zegt topman Ritty van Straalen over de overname. Hij geeft aan dat het bedrijf vorig jaar een noodfinanciering kreeg van de Rabobank van 8 miljoen euro. Aandeelhouders lapten eenzelfde bedrag van bij. Werknemers leverden salaris in, wat is omgezet in een lening van 3 miljoen euro.

“Al die bedragen kunnen nu worden afgelost", aldus Van Straalen. Ook de coronasteun die ID&T dit jaar heeft ontvangen van de overheid wordt terugbetaald.

Door de coronacrisis lag de evenementensector, waaronder festivals, afgelopen zomer vrijwel volledig stil. Vorig jaar september maakte ID&T bekend zo'n 40 procent van de banen te moeten schrappen als gevolg van de coronacrisis.

ID&T is bekend van festivals als Awakenings, Mysteryland, Thunderdome en Amsterdam Open Air. Superstruct organiseert onder meer grote festivals zoals de Zwarte Cross en Sziget in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

De eerste gesprekken tussen ID&T en Superstruct vonden volgens Van Straalen al in 2019 plaats. "Door Covid liep het proces anderhalf jaar vertraging op", zegt hij in een toelichting op de deal. Oprichters van verschillende festivals en managementleden van ID&T worden aandeelhouders van Superstruct. Financiële details van de transactie worden niet gemeld.

In totaal werken er zo'n 130 mensen bij ID&T. Jaarlijks organiseert het bedrijf zo'n zeventig evenementen met in totaal rond de 1,5 miljoen bezoekers.

(ANP)

Gerelateerde artikelen