GeoSea koopt alle offshore activiteiten van Hochtief

GeoSea, een bouwer van windparken op zee, heeft de offshore activiteiten gekocht van Hochtief, een van de grootste bouwbedrijven uit Duitsland. Het bedrag is niet bekend gemaakt.
De twee partijen maken in een persbericht bekend dat de transactie financieel is afgerond. Volgens het FD hebben de overgenomen activiteiten een omzet van zo’n 300 miljoen euro en gaat het om ongeveer 500 man personeel. 
 
Hochtief, dat 71.000 werknemers in dienst heeft en een omzet draait van meer dan 25 miljard euro, is door de transactie van al zijn assets op zee af. Onder meer de constructieschepen Innovation en Thor en de drijvende platformen Wismar, Bremen en Stralsund zijn nu in handen van Geosea.
 
Midden oktober van vorig jaar werd een eerste melding gedaan van de mogelijke acquisitie. GeoSea is een maritieme dienstverlener uit Zwijndrecht en een dochterbedrijf van het Belgische DEME, dat een omzet heeft van 2,6 miljard euro en emplooi biedt aan 4600 mensen. 
 
“This transaction is a significant contribution to expand GeoSea’s activities in the European energy market. All assets which transfer as of today are currently employed on GeoSea projects to fulfill the requirements of the order book and meet the increasing demand," aldus Luc Vandenbulcke, Managing Director GeoSea.
 
Gerelateerde artikelen