Genomineerde Petra Zijp ziet een gunstig investeringsklimaat

Het onderzoek voor de M&A Awards sloot op 1 november jongstleden. Naast de vragen over welke deals, adviseurs, investeerders, corporates en bedrijven dit jaar de Award verdienen stelt de redactie drie vragen ten aanzien van ontwikkelingen op de markt.

Naam: Petra Zijp
Werkt bij: NautaDutilh als Managing Partner van het bestuur van NautaDutilh, leidt het Capital Markets team van NautaDutilh en maakt deel uit van de Investment Management Group van het kantoor.
Genomineerd voor Best ECM Lawyer 2017
Studie: Engels, Italiaans en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam
Meest recente deal: Argenx IPO on NASDAQ

Wat zijn voor u recente hoogte- en dieptepunten in M&A, corporate finance en private equity in 2017?
"Als hoogtepunt voor onze corporate M&A-praktijk in 2017 zien we onze betrokkenheid bij de herstructurering van Delta. Onze aanzienlijke betrokkenheid bij verschillende bond-issues en IPO's waarbij we voor zowel voor issuers als selling shareholders hebben opgetreden vervult ook met trots. Voorbeelden van ECM-deals zijn; – Trivago IPO op NASDAQ in december 2016. – Athene IPO USD 1.1 op NYSE (Dec 2016, 3e grootste US IPO in 2016). NautaDutilh had een aanzienlijke rol voor de selling shareholder. Ook vanwege de listing van de shareholder in Amsterdam was dit technisch gezien een uitdagende transactie. – STMicroelectronics prices a US$1.5 billion New Convertible Bonds. Nieuwtje weer voor NL markt en (letterlijk) a big deal."

Bij welke aansprekende deals bent u dit jaar zelf betrokken (geweest)?    
"Binnen NautaDutilh zijn we trots op onze teamaanpak. Een aantal deals belichten we graag: – Thermo Fisher's overname van DSM's dochter Patheon  – De herstructuring van DELTA – a.s.r.'s verwerft de Nederlandse activiteiten van Generali Group – Van Lanschot verwerft de Nederlandse UBS activiteiten van de UBS Group  – Playa Hotels & Resorts &  Pace Holdings fuseren."

Wordt het een beter jaar of niet en waarom?
"We zien een gunstig investeringsklimaat – het aantal transacties neemt toe als gevolg van: • Consolidaties in een aantal sectoren zoals Insurance, Food en Telecom • Toenemende investeringen door Chinese bedrijven in NL • Diverse Investeringsinjecties in Tech, Biosciences/Pharma en LNG  • Toenemende divestments (Staatverkopen, banken e.d)]. We zijn van mening dat Brexit de nodige kansen biedt voor de Nederlandse markt, maar dat de aanhoudende onzekerheid over de Brexit onderhandelingen zorgt voor terughoudendheid bij strategische keuzes. De aangekondigde afschaffing van de dividendbelasting is een gunstige ontwikkeling. Voor investeerders is dit een extra reden om te investeren in een Nederlands bedrijf, of een hoofdkantoor in Nederland te vestigen. "

—–

M&A Awards 2017: Stem op uw favoriete Young Talent 2017
Wie valt er 14 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2017? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young Talent 2017.

Bekijk alle Young Talents & stem direct.

Tip: Bezoek 14 december de M&A Awards 2017, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen