Genomineerde Jan-Paul van der Hoek verdiepte zich dit jaar in dance music en koffiecups

Het onderzoek voor de M&A Awards sloot eerder deze maand. Naast de vragen over welke deals, adviseurs, investeerders, corporates en bedrijven dit jaar een Award verdienen, stelt de redactie drie vragen aan een expert over de ontwikkelingen op de markt.

Naam: Jan-Paul van der Hoek
Werkt bij: Houthoff
Rol: Partner Corporate/M&A

Aan welke fusie(s) en/of overname(s) heeft u het afgelopen jaar gewerkt?
"Een greep uit de transacties waaraan ik afgelopen jaar gewerkt heb: de IPO van VolkerWessels voor Reggeborgh, Freshstream bijgestaan bij aankoop Eurocaps, Spinnin Records verkocht aan Warner Music Group, Orlaco Group verkocht aan Stoneridge Inc., MediaMarkt bijgestaan bij de aankoop van ZES Repair Group en joint venture met Radio538 (Juke), de nodige transacties voor Varo Energy en voor Active Capital Company."

Wat waren voor u de bijzonderheden? Hoe heeft u het afgelopen jaar ervaren?
"Het is elk jaar weer bijzonder om met zoveel verschillende ondernemers en management teams te werken; de dynamiek aan de onderhandelingstafel is elke keer anders en dat blijft zeer leerzaam. Ook om iets te begrijpen van hoe een midstream oil company werkt maar ook van patenten op koffiecupjes en hoe de wereld van electronic dance music en DJ’s in elkaar zit: het is ons geluk als M&A adviseurs dat we ons in één jaar in al die aspecten wat mogen verdiepen. Op een ander vlak bijzonder: de intensieve onderhandelingen over Orlaco ergens buiten Detroit rond kerst 2016: dagen/nachten non-stop onderhandelingen in de basement van een hotel zonder ramen, met buiten een meter sneeuw en min 18 graden."

Wat verwacht u voor de markt in 2018?
"Mijn verwachting voor 2018: ik verwacht veel deals, meer dan dit jaar; ik schat in dat PE veel ondernemingen te koop gaat aanbieden; er worden ook meer IPO’s verwacht. De verkiezingen in Europa hebben aan politieke stabiliteit bijgedragen, de economie draait goed, er is goedkoop geld in overvloed dus alle seinen staan op groen."

—–

Tip: Bezoek 14 december de M&A Awards 2017, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen