Genomineerd Beste Venture Capital Manager 2014: René Kuijten – LSP

René Kuijten, general partner bij LSP, is genomineerd voor de M&A Award in de categorie Best Venture Capital Manager. Hij zag afgelopen jaar een opleving in de markt. “De beurzen zijn wereldwijd weer ontvankelijk voor life science companies. Er is veel interesse van grote pharma voor LSP ondernemingen; bijzonder dat onze selectie zo goed aansluit bij pharma’s behoeftes.”
Een van de portfoliobedrijven van LSP stond dit jaar in de schijnwerpers. “Okairos, een LSP bedrijf dat we in 2013 verkochten aan GSK, heeft een Ebola vaccin ontwikkeld dat nu het meest vergevorderde product voor Ebola is en de voorpagina’s haalt over de gehele wereld. (http://economischnieuws.net/?p=94620). Prachtig te zien dat producten ontwikkeld in onze ondernemingen zo’n impact kunnen hebben.  Inmiddels hebben LSP bedrijven 35 nieuwe geneesmiddelen op de markt gebracht, vergelijkbaar met de productie van een grote pharmaceut.”
Kuijten was betrokken bij meerdere deals, waaronder onderstaande exits. 
  • Affectis (undisclosed, verkoop aan LDC)
  • 4-Antibody  (USD 50 mln verkoop aan Agenus)
  • Celladon (USD 45 mln IPO Nasdaq, market cap USD 170 mln)
  • Activaero (EUR 130 mln verkoop aan Vectura)
  • arGEN-X (EUR 40 mln IPO Euronext, market cap EUR 130 mln)
  • Sapiens (EUR 150 mln verkoop aan Medtronic) 
  • Affimed (USD 56 mln IPO Nasdaq, market cap USD 166 mln)
  • Probiodrug (EUR 22 mln opgehaald IPO Euronext, market cap EUR 102 mln),  
  • Nexstim (EUR 15 mln IPO Nasdaq First North Finland / Sweden , market cap EUR 45 mln)
  • Prosensa (USD 840 mln voorgenomen verkoop aan Biomarin) 
Kuijten verwacht dat de interesse voor life science bedrijven ook in 2015 groot blijft. “Grote pharma willen hun pijplijn aanvullen met innovatieve producten. Ik voorzie komend jaar ook meer interesse van investeerders om in venture fondsen te investeren na de laatste grote successen. De DVI (Dutch Venture Initiative) zal een stimulans zijn voor VC. Vanuit mijn rol bij de NVP ben ik mede-initiator van dit initiatief.”
 
 
Komt u ook naar de M&A Awards? 
Wilt u ook verzekerd zijn van een tafel tijdens hét jaarlijkse evenement voor M&A, corporate finance en private equity? Neem voor uw reservering en verdere informatie contact op met Ezri Blaauw via eblaauw@alexvangroningen.nl of 020 5788913. Gratis naar M&A Awards galafeest? Word vóór 11 december lid met de partnercode actie1 en ontvang gratis een toegangskaart (t.w.v. 250 euro) voor het M&A Awards feest. Meld u hier aan.
  
Gerelateerde artikelen