Geld voor Sprinque om liquiditeit B2B-handel te vergroten

Betalingsplatform sluit een schuldfaciliteit van 20 miljoen euro af bij Avellinia Capital. 

Sprinque, een betalingsplatform voor B2B-transacties, heeft een schuldfaciliteit van 20 miljoen euro afgesloten bij Avellinia Capital. Hiermee kan Sprinque ongeveer 200 miljoen aan transacties per jaar financieren.

Voor haar diensten op het gebied van merchant financiering heeft Sprinque een speciale Special Purpose Vehicle-structuur opgezet met Collections Foundations. Deze structuur is de eerste bouwsteen voor een pan-Europees financieringsnetwerk dat in de nabije toekomst B2B-handelaren in alle Europese landen zal ondersteunen.

In de eerste maanden van 2023 had de Europese economie te maken met een trage groei in meerdere markten. Detailhandel en e-commerce hebben de gevolgen van het huidige macro-economische klimaat aan den lijve ondervonden, waardoor bedrijven en winkeliers alternatieve opties moeten onderzoeken om financiële stabiliteit te ondersteunen. Om de dreigende financiële druk voor zakelijke kopers te verlichten, met name voor MKB-bedrijven, is het van cruciaal belang om de optie Pay-by-Invoice of Pay-in-Installment beschikbaar te maken.

In het verleden was het proces voor het aanvragen van Pay-by-Invoice diensten niet erg coulant voor bedrijven, vooral als het ging om de tijdsgevoeligheid. Daarom behandelt Sprinque aanvragen online en in real-time om een snelle en vriendelijke aankoopervaring te creëren. Bovendien neemt Sprinque alle debiteurenrisico's van goedgekeurde transacties op zich.

De uitgebreide Pay-by-Invoice oplossing van Sprinque is bedoeld om bedrijven te helpen de gevolgen van de economische druk te verlichten. De schuldfaciliteit biedt meer liquiditeit aan huidige en toekomstige B2B-handelaren die op Pay-by-Invoice verkopen met netto betalingstermijnen van 7, 15, 30, 45, 60 of 90 dagen, evenals alternatieve opties voor Pay-in-Installments.

De flexibiliteit die Sprinque biedt, geeft merchants ook de optie om Pay-by-Invoice gerelateerde kosten te delen of door te berekenen aan zakelijke kopers voor langere netto betalingstermijnen. Daarnaast kunnen merchants op factuurniveau bepalen wanneer ze betaald willen worden, zodat ze hun werkkapitaal en gerelateerde kosten kunnen optimaliseren. 

Met een huidige acceptatiegraad van ruim 90 procent streeft Sprinque ernaar om Pay-by-Invoice systemen zo wrijvingsloos mogelijk te houden door het proces van begin tot eind namens merchants af te handelen – te beginnen met het onboarden en verifiëren van de zakelijke koper, het instellen en beheren van de kredietlimiet voor goedgekeurde zakelijke kopers, het afwikkelen van de transactie met de merchant in de valuta van hun voorkeur en het innen van de factuurbetaling van de zakelijke koper zodra de factuur verschuldigd is. Dit maakt het makkelijker voor merchants om internationale transacties te verzorgen, in de valuta van hun keuze.

 

Gerelateerde artikelen