GEFCO Group neemt IJS Global over

De GEFCO Group, wereldwijd actief op het gebied van logistiek voor fabrikanten, heeft een overeenkomst gesloten met het private equity fonds Nimbus inzake de overname van het Nederlandse bedrijf IJS Global, gespecialiseerd in lucht- en zeevrachtoperaties.

IJS Global, opgericht in 2004, is een expeditiebedrijf dat is gespecialiseerd op het gebied van vrachtvervoer door de lucht en over zee. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf heeft momenteel circa 500 medewerkers in dienst en genereerde in 2014 een omzet van 160 miljoen euro. Het bedrijf biedt haar klanten een wereldwijde dekking dankzij een operationele vertegenwoordiging in 16 landen, met expertisecentra in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Australie, China en Zuidoost-Azië, alsmede in de Verenigde Staten.

GEFCO is aanwezig in 150 landen en het bedrijf behaalde in 2014 een omzet van 4,1 miljard euro en telt 11.500 medewerkers. Met meer dan 350 vestigingen verspreid over de hele wereld ontwikkelt GEFCO haar activiteiten in Centraal-Azië, Centraal- en Oost-Europa, het Midden-Oosten, Oost-Azie en Zuid-Amerika.

Gerelateerde artikelen