Geen toestemming DNB voor overname Today’s Brokers door Lynx

De eerder aangekondigde fusie tussen Today's Brokers en broker Lynx gaat definitief niet door. De Nederlandsche Bank (DNB) geeft daarvoor geen toestemming, aldus Today's Brokers vrijdag in een persbericht. Een reden voor deze weigering wordt niet gegeven.
In augustus 2013 werd bekend dat de twee brokers wilden fuseren. De deal was rond onder het regulair voorbehoud van goedkeuring door DNB. In november werd duidelijk dat DNB volgens Lynx geen toestemming wilde geven voor de overname. Algemeen directeur Cees Smit van Today’s geeft in het persbericht aan dat "het geld heeft gekost dat de fusie in de lucht bleef hangen. Potentiele klanten wachtten met overstappen naar Today’s", aldus Smit.
Het is niet bekend of Today’s een schadeclaim op Lynx heeft lopen of voorbereidt.
De fusie had gestalte moeten krijgen door een overname door Lynx van alle aandelen van de Today’s Groep. Lynx en Today’s wilden fuseren om een sterkere positie op de markt voor internetbrokers in te nemen. Beide bedrijven gebruiken het handelsplatform van het Amerikaanse Interactive Brokers. Het samengaan van beide ondernemingen zou een aantal synergetische effecten voor de onderneming hebben gebracht.
Today’s Groep is naast vermogensbeheerder ook online broker, de aan- en verkoop van effecten via een handelsplatform tegen lage kosten. Today’s heeft circa EUR200 miljoen onder beheer.
Bron: Dow Jones
 
Gerelateerde artikelen