GBTEC acquireert avedos, ondersteund door Main

Overname Oostenrijkse GRC-softwareleverancier past in strategie Main Capital en GBTEC.

Software-investeerder Main Capital Partners en de in Bochum gevestigde GBTEC AG, software- en adviesspecialist voor digitale transformatie, kondigen de 100%-overname aan van de in Wenen gevestigde GRC-softwareleverancier avedos. Met deze overname ondersteunen Main Capital en GBTEC hun internationale buy-and-build strategie en maakt het de weg vrij voor GBTEC om een van Europa's toonaangevende providers te worden op het gebied van governance, risico's en compliance.

Met deze overname breidt GBTEC, softwarespecialist voor digitale transformatie en business process management (BPM), haar softwareaanbod en diensten op het gebied van Governance, Risk and Compliance (GRC) aanzienlijk uit. In de loop van de overname verwerft Samuel Brandstätter, oprichter en CEO van avedos GRC GmbH, ook een miljoen dollar aandeel in de GBTEC Groep, wat zijn blijvende betrokkenheid bij avedos en zijn overtuiging van een veelbelovende toekomst van een gecombineerde groep onderstreept.

avedos heeft een gevestigde naam als één van de meest toonaangevende leveranciers van GRC-software in Europa. Zowel grote nationale bedrijven als internationale bedrijven, waaronder bekende merken als Deka, T-Systems, RWE, Henkel en MAN, vertrouwen op avedos en haar producten. Met de overname van avedos kan GBTEC gebruik maken van een krachtig en uitgebreid GRC-platform inclusief Enterprise Risk Management en IT Security. Met deze uitbreiding van het productaanbod biedt de GBTEC groep haar klanten op maat gemaakte oplossingen voor alle essentiële use cases van GRC-beheer.

Doel is de grenzen tussen bedrijfsprocesmanagement en GRC-management te overbruggen door de oplossingen op de lange termijn volledig te integreren. In de toekomst wil GBTEC ook revolutionaire sleuteltechnologieën zoals Robotic Process Automation (RPA), kunstmatige intelligentie en process mining integreren in haar GRC-software en zo nieuwe, digitale succesmodellen voor GRC-beheer creëren. Samen met Main Capital Partners, de software-investeerder achter GBTEC, zal de toekomstige groei worden gedreven door organische initiatieven en andere mogelijkheden op het gebied van deze technologieën.

Oprichter, huidig aandeelhouder en CEO van GBTEC Software + Consulting AG, Gregor Greinke legt uit: "Met de overname van avedos breiden we onze strategische positie voor proces- en risicomanagement verder uit. Bijna alle aanbieders van compliance- en risicomanagement worden steeds meer procesgericht. Deze ontwikkeling ondersteunt de reden voor onze acquisitie en brengt een enorme meerwaarde voor onze klanten met zich mee."

Brandstätter: "Met de integratie in GBTEC leggen we de basis voor verdere groei op de lange termijn, binnen een groep van bedrijven die zich richten op bedrijfssoftware. Dit stelt ons in staat om innovatieve GRC-gebruikscases te ontwikkelen die de waarde bijdrage bij onze klanten aanzienlijk verhogen. De eenduidige visie op GRC-informatie – van governance tot operationele processen, het overwinnen van datasilo's en het integreren van nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie of process mining – maakt volledig nieuwe benaderingen van GRC mogelijk. De digitalisering van GRC-processen en de uitbreiding van het GRC-volwassenheidsniveau staan vandaag de dag meer dan ooit op de agenda van innovatieve bedrijven".

Sven van Berge Henegouwen, Partner bij Main Capital Partners, voegt hieraan toe: "We zijn zeer verheugd om avedos te verwelkomen in de GBTEC Group. De strategische combinatie met avedos is een goed uitgangspunt in onze internationale buy-and-build strategie met als doel GBTEC tot Europees marktleider te maken op het gebied van BPM. De uitgebreide en complementaire GRC-oplossing van avedos geeft een verdere verdieping aan het verticale aanbod van GBTEC en we hebben er alle vertrouwen in dat we de synergieën in zowel de producten en als bedrijfsmodellen snel kunnen benutten ten behoeve van bestaande en nieuwe klanten."

 

Gerelateerde artikelen