Gamebedrijf Azerion slaat dit keer toe in Zweden

Gamebedrijf Azerion neemt het Zweedse Delta Projects over, een advertisingbedrijf in Zweden. Deze overname is bedoeld om het gaming- en advertentieplatform van Azerion verder te versterken. 

De nieuwste overname komt een  paar maanden na Azerion's obligatie notering op de Nasdaq Stockholm beurs, goed voor een opbrengst van 200 miljoen euro. Het is nadien de tweede overname. Vorige week werd gamebedrijf WHOW in Duitsland overgenomen. Financiële details over de Zweedse deal zijn niet bekendgemaakt.

Azerion werd in 2014 opgericht en groeit snel, mede door overnames. Daarvan doet het bedrijf er gemiddeld vijf per jaar. Er ongeveer 1050 mensen in 22 Europese kantoren van het gamebedrijf. Het hoofdkantoor staat in Amsterdam. De omzet bedroeg in 2019 197,2 miljoen euro.

 De jongste deal is de derde die Azerion doet in Zweden, de aankoop van Widespace en Sellbranch in 2018. Het bedrijf opende eerder dit jaar zijn eerste "Azerion campus" in Helsinki, na de overname van Sulake Oy, de ontwikkelaar van de bekende social game Habbo Hotel.

 

Gerelateerde artikelen