Gaiyo neemt Mobility Mixx over

De koper groeide vorig jaar al met zeshonderd procent.

Gaiyo, een app die gebruikers toegang biedt tot alle vormen van (deel)vervoer en openbaar vervoer, heeft Mobility Mixx overgenomen van MHC Mobility Europe. Mobility Mixx is een aanbieder van mobiliteitsoplossingen voor de zakelijke markt in Nederland. 

Met de overname breidt Gaiyo de dienstverlening uit, onder andere met een OV-chipkaart, mobiliteitsbudget voor medewerkers en ondersteuning van de wettelijk verplichte CO2-registratie. De start-up verstevigt hiermee zijn positie van Gaiyo Business in de zakelijke markt en groeit met vijftig procent in het aantal gebruikers. 

De afgelopen jaren is Gaiyo pijnsnel gegroeid. Zo heeft het bedrijf in 2022 een groei van 600 procent gerealiseerd in de Nederlandse consumentenmarkt. Niet alleen groeit het bedrijf in omvang, ook breidt het de dienstverlening uit. Doordat Gaiyo het moederbedrijf van Mobility Mixx is geworden kunnen zij klanten een breder scala aan diensten bieden, waaronder reizen met OV-chipkaart, tanken, laden, mobiliteitsbudget beheren en de CO2-uitstoot van medewerkers registreren, iets dat vanaf 2024 wettelijk verplicht wordt voor werkgevers.  

Gaiyo Business, de dienstverlening voor zakelijke klanten, werd gelanceerd in 2022. Werknemers kunnen alle mobiliteit regelen via één app, één account en alle deelmobiliteit plannen, boeken en betalen, zowel voor hun zakelijk als privévervoer. 

Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

 

Gerelateerde artikelen