FYEO laat oog vallen op Worldeye Nederland

Oogkliniek FYEO breidt aantal oogklinieken uit met overname Worldeye Nederland.

FYEO (For Your Eyes Only) breidt haar netwerk van oogklinieken verder uit door de voorgenomen overname van de kliniek van Worldeye Nederland in Amsterdam. FYEO is één van de meest vooruitstrevende privéklinieken in Europa voor refractieve chirurgie. Door verschillende soorten behandelingen die FYEO en Worldeye aanbieden, kunnen mensen kiezen voor een leven zonder bril.

Met de overname van Worldeye verbindt FYEO een sterke en ervaren marktpartij aan zich, waar net als bij FYEO hoogwaardige en clientgerichte behandelingen een vanzelfsprekendheid is. De gespecialiseerde kliniek van Worldeye in Amsterdam beschikt over ultramoderne operatiekamers voor ooglaserbehandelingen en lensimplantaties. FYEO cliënten kunnen door de overname nu ook in Amsterdam terecht voor alle behandelingen. FYEO biedt in Amsterdam, Breda, Eersel en Eindhoven consulten en onderzoeken aan voor laser- en lensvervangende behandelingen. De overname past binnen de groeistrategie van FYEO en versterkt de leidende positie in Nederland.

Sinds de oprichting van FYEO in 2002 en met de overname van Vision Ooglaseren in juli 2020, zijn al 50.000 cliënten naar tevredenheid geholpen. FYEO is recent door Elsevier voor de vierde keer uitgeroepen tot de ‘beste kliniek 2021 op het gebied van refractiechirurgie’.

Rens Schoenmakers, CEO bij FYEO: “Wij kijken ernaar uit onze cliënten samen met Worldeye innovatieve alternatieven voor een bril te bieden. We hadden veel behoefte aan uitbreiding in Amsterdam en zijn dan ook erg gelukkig met deze overname. In Nederland hebben zo’n tien miljoen mensen een bril of contactlenzen en een steeds groter aantal wil daar vanaf. FYEO, samen met Worldeye, biedt haar cliënten de mogelijkheid op een leven zonder bril”.

Committed Capital heeft sinds 2018 een meerderheidsbelang in FYEO. Albert van der Wal, partner bij Committed Capital “is verheugd dat FYEO met haar team van ruim 100 medewerkers en specialisten een periode van sterke groei doormaakt. De overname van Worldeye, die volgt binnen 8 maanden na de overname van Vision Ooglaseren, past heel goed binnen die ontwikkeling”.

Gerelateerde artikelen