Fusie-CEO Cees t Hart vertrekt bij FrieslandCampina

Cees t Hart vertrekt als CEO van FrieslandCampina en gaat per 15 juni aan de slag bij de Deense bierbrouwer Carlsberg. Hij was verantwoordelijk voor de fusie van het zuivelbedrijf in 2009 en heeft daarna ook meerdere overnames gedaan.

Zes jaar geleden fuseerde Koninklijke Friesland Foods met Campina. Cees t Hart, die voor de fusie bij Friesland Foods werkte, heeft de twee bedrijven succesvol met elkaar laten integreren tot FrieslandCampina. Ook nam FrieslandCampina met t Hart aan het roer het Filipijnse Alaska Milk Corporation en verschillende Europese kaasbedrijven over. Onder leiding van t Hart is de omzet toegenomen van 8,2 miljard naar 11,4 miljard euro.

 

Roelof Joosten volgt t Hart per 1 juni 2015 op als de CEO van de Nederlandse melkmultinational. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Joosten is sinds 2012 lid van de executive board en als chief operating officer verantwoordelijk voor de business group FrieslandCampina Ingredients.

 

Over zijn tijd bij FrieslandCampina zegt t Hart: “Zeven jaar geleden ben ik begonnen aan een uitzonderlijk mooie periode in mijn werkzame leven. Ik heb met veel plezier bijgedragen aan de ontwikkeling van FrieslandCampina. Het is heel bevredigend om te zien waar het bedrijf nu staat en welke uitstekende groeimogelijkheden er liggen.”

 

t Hart topman wordt topman bij Carlsberg. De Deense bierbrouwer zag zijn omzet vorig jaar stabiliseren op 64,5 miljard Deense kroon (8,7 miljard euro). Het bedrijf verkocht, vooral dankzij overnames, 3 procent meer bier dan in 2013. 

Gerelateerde artikelen