Fusie Schlumberger-Cameron goedgekeurd door Amerikaanse ministerie van Justitie

De voorgenomen fusie tussen Schlumberger Limited en Cameron International Corporation is zonder enige voorwaarden goedgekeurd door het Amerikaanse ministerie van Justitie. Dat hebben de bedrijven eerder deze week gezamenlijk aangekondigd.

Schlumberger is een internationaal bedrijf dat actief is in de olie-industrie. Schlumberger opereert in zo’n 80 landen over de gehele wereld en heeft het hoofdkantoor in Houston, Texas. In Nederland heeft het een hoofdkantoor in Den Haag, en vestigingen in IJmuiden, Coevorden, Scheveningen, Delft en Barendrecht.

De voorgenomen fusie moet nog worden goedgekeurd worden door de aandeelhouders van Cameron. Dit zal naar verwachting gebeuren tijdens een bijzondere vergadering die is gepland voor 17 december 2015. De fusie zal waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2016 worden afgerond. Tot die tijd blijven Schlumberger en Cameron opereren als afzonderlijke en onafhankelijke bedrijven en bedienen ze ieder hun eigen klanten.

De transactie heeft een waarde van in totaal 14,8 miljard dollar (bijna 13 miljard euro). De overname wordt afgehandeld in aandelen en contanten en wordt unaniem gesteund door de raden van bestuur van beide bedrijven. De aandeelhouders van Cameron zullen na afronding ongeveer 10 procent bezitten van het gecombineerde concern, dat op basis van de resultaten van vorig jaar goed is voor een omzet van circa 59 miljard dollar.

Gerelateerde artikelen