Fusie ASR en Aegon juridisch afgerond op 1 oktober

ASR: ‘We kunnen nu beginnen met de verbouwing en de inrichting’

De juridische fusie tussen ASR Nederland en Aegon Nederland is op 1 oktober afgerond. Dat betekent dat Aegon Nederland als bedrijf en werkgever overgaat in ASR. Met de juridische fusie – ook wel de werkgeversfusie genoemd – ontstaat één van de grootste verzekeraars in Nederland waar zo’n 9.600 mensen werken.

“Waar wij met de transactie van de aandelen op 4 juli de sleutel van het huis Aegon Nederland kregen, kunnen we na deze juridische fusie ook daadwerkelijk starten met de integratie van de beide bedrijven”, zo reageerde Jos Baeten, CEO van ASR. “We beginnen met de verbouwing en de inrichting van het huis voor collega’s, klanten en intermediairs.’

Hoewel het hoofdkantoor van de combinatie in Utrecht is, blijven alle Aegon-locaties voorlopig open. De locatie Den Haag blijft in ieder geval open tot eind 2024, en die in Leeuwarden tot minimaal eind 2025. De locaties in Amsterdam (Knab) en Groningen (TKP) blijven open, zo is eerder bekendgemaakt. De samenvoeging van activiteiten wordt in fases uitgevoerd en is naar verwachting uiterlijk in 2026 klaar.

Lees ook: Behind the Deal ASR-Aegon: De laatste grote Nederlandse verzekeringsdeal

Gerelateerde artikelen