Fugro zoekt kopers voor overname onderzeese activiteiten

Bodemonderzoeker Fugro zoekt actief naar opties om het aandeel in onderdeel Seabed Geosolutions te verkleinen en zoekt een partner voor Subsea Services. Een overname van de onderzeese activiteiten behoort tot de opties. Dat maakt het bedrijf bekend tijdens een toelichting op de jaarcijfers van 2014. Het management van Fugro wil meer de aandacht leggen op de onderdelen Geotechnical en Survey.
De onderdelen Seabed Geosolutions en Subsea Services verrichten bodemonderzoek diep in zee of op de zeebodem. Geotechnical en Survey doen onderzoek op land en in de bovenste lagen van de zee. Fugro is in oktober begonnen met de uitrol van de strategie waarin het meer focus legt op Geotechnical en Survey. De onderdelen Geotechnical en Survey maakten in 2014 een omzet van respectievelijk 775 miljoen en 888 miljoen euro. Subsea Services en Seabed Geosolutions een omzet van respectievelijk 608,4 miljoen en 225,1 miljoen euro.
De Nederlandse maritiem dienstverlener Boskalis is eerder genoemd als mogelijke samenwerkingspartner voor de diepzee-activiteiten, maar dat heeft nog niet geleid tot een concrete deal. Door de activiteiten te verkopen wil Fugro zijn financiële positie versterken in een slechte markt. Het bedrijf werkt grotendeels in opdracht van olie- en gasbedrijven en die hebben veel investeringen uitgesteld als gevolg van de lage olie- en gasprijzen. Fugro ziet nog wel groei in de markten voor infrastructuur en windmolens.
Gerelateerde artikelen