Fugro rondt eerste deel van de verkoop van Global Marine af

Fugro heeft het eerste deel van zijn belang in het Amerikaanse Global Marine Group (GMG) verkocht.

Bodemonderzoeker Fugro is tevreden over het afronden van de verkoop van het eerste deel van Global Marine Group (GMG). Dit levert Fugro 37 miljoen dollar op.

Mark Heine – de CEO van Fugro – zei over de verkoop het volgende: ‘’Ik ben blij met het afronden van deze deal. De opbrengst zal gebruikt worden om onze schuldpositie te verminderen. Het stelt ons in staat ons te concentreren op onze kernactiviteiten en onze strategie voor winstgevende groei.’’

Deze verkoop is exclusief de eerder aangekondigde verkoop van het belang van GMG  in Huawei Marine Networks van 49 procent. Naar alle waarschijnlijkheid zal 30 procent van deze deal nog in het eerste kwartaal van 202 worden afgerond. 

Over Fugro

Fugro is wereldwijd de toonaangevende geo-data specialist. Zij verzamelt en analyseert uitgebreide informatie over de aarde en de daarop gebouwde structuren. Fugro heeft ruim 100.000 werknemers in 65 landen. Fugro speelt een belangrijke rol in veilig, kosteneffectief en duurzaam ontwerpen en bouwen van infrastructuur en gebouwen.

Gerelateerde artikelen