Freedom Holding neemt Maxim Group over

Online broker Freedom Finance Europa koopt voor 400 miljoen dollar investeringsbank Maxim Group.

Freedom Holding Corp., de moederorganisatie van Freedom Finance Europe, heeft een akkoord bereikt over de overname van de Amerikaanse investeringsbank Maxim Group en zijn adviestak Maxim Financial Advisors. Het totale bedrag van de deal, die in contanten en aandelen zal worden betaald, bedraagt ongeveer 400 miljoen dollar.  
 
Door deze overname breidt Freedom Holding Corp. zijn aanwezigheid op de kapitaalmarkten aanzienlijk uit en vergroot de capaciteiten op het gebied van investeringsbankieren en onderzoek. De deal ligt in de lijn van de internationale expansiestrategie van de holding, waarvan ook de overname in 2020 van de Amerikaanse broker Prime Executions deel uitmaakt. 
 
Maxim Group is een investeringsbank met zijn hoofdkantoor in New York die een breed scala aan investeringsbankdiensten aanbiedt aan groeiende, door innovatie gedreven ondernemingen. De in 2002 opgerichte onderneming staat als broker-dealer geregistreerd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission en is lid van onder meer de NASDAQ-beurs en de Financial Institutions Regulatory Authority (FINRA).  

Als onderdeel van de expansiestrategie in Europa, heeft Freedom Finance in 2022 een kantoor geopend in Spanje. Naast eerdere vestigingen in Duitsland, Polen, Frankrijk, Griekenland en Cyprus. Sinds 2021 is het Freedom24 platform beschikbaar in de Benelux.

Gerelateerde artikelen