Frédérique Demenint – Van der Ven Partner Risk Advisory bij Deloitte

Frédérique Demenint-van der Ven (1972) is benoemd tot Risk Advisory Partner bij Deloitte per 1 februari 2020.

In haar nieuwe rol geeft zij leiding aan de Crisis, Reputation & Resilience Business van Deloitte. Frédérique Demenint- Van der Ven heeft meer dan 20 jaar ervaring in strategische bedrijfscommunicatie en adviseert actief Raden van Bestuur en Raden van Commissarissen van klanten in verschillende bedrijfstakken bij het managen, beschermen en opbouwen van bedrijfsreputatie tijdens bedrijfskritieke situaties. Tot voor kort was zij CEO van Hill + Knowlton Strategies in Nederland. In die hoedanigheid was zij ook verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en het ontwikkelen en uitvoeren van de strategische richting van het bureau op de Nederlandse markt.

Demenint- Van der Ven staat bekend om haar gedrevenheid en toewijding en visie op lange termijn bedrijfsstrategie, waarvan purpose en mensen de belangrijkste drijfveren zijn.

Het team van experts op het vlak van crisis management bij Deloitte helpt klanten hun bedrijfsrisico’s in kaart te brengen, voorbereiding op crisismanagement te verbeteren en effectief te reageren op of succesvol te herstellen van een crisissituatie. Met de toevoeging van PR- en communicatie-expertise aan de huidige dienstverlening binnen crisis management levert Deloitte haar klanten nu het volledige spectrum van crisiscapaciteit.

“Nu, meer dan ooit, staat het waarborgen en creëren van waarde op de lange termijn centraal binnen de verantwoordelijkheden van directies en Raden van Commissarissen. Ervoor zorgen dat bedrijven voorbereid en degelijk uitgerust zijn om hun license to operate  te behouden en versterken bij de belangrijkste stakeholders, vereist een geïntegreerde aanpak van daadkrachtig crisismanagement en communicatie. Ik kijk er naar uit om samen te werken met het team om klanten te ondersteunen bij hun reputatie-uitdagingen.” zegt Frédérique Demenint-van der Ven.

“Een responsible business zijn in hoe je reageert op een crisis gaat verder dan reactief zijn en alleen bestaande assets beschermen. Deloitte is al goed gepositioneerd op het gebied van crisismanagement en resilience, maar met Frédérique aan boord hebben we de mogelijkheid om onze klanten en de groeiende vraag op dit gebied volledig te ondersteunen," zegt Harvey Christophers, Managing Partner Risk Advisory bij Deloitte.

Gerelateerde artikelen