Franse investeerder pompt 55 miljoen in Gronings techbedrijf

Payt is dankzij het minderheidsbelang van Partech klaar voor Europese groei.

Het Groningse SaaS-platform Payt is 55 miljoen euro rijker doordat de Franse techinvesteerder Partech aan boord is gestapt. Het Franse bedrijf heeft een minderheidsbelang genomen in het Groningse techbedrijf, dat een SaaS-platform voor debiteurenbeheer exploiteert.

In Nederland is Payt al uitgegroeid tot marktleider in SaaS-oplossingen voor debiteurenbeheer. De software van Payt automatiseert de factuurafhandeling en zorgt voor efficiƫnte betalingen. Het platform telt meer dan 13.000 gebruikers. Het bedrijf is al uitgebreid naar Belgiƫ, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Dankzij de Franse miljoenen is Payt klaar voor verdere groei in Europa.

Payt was al een poosje op zoek naar een aandeelhouder die de internationale groei kan aanjagen. Payt is geadviseerd door Emendo Capital (M&A), DeBreij (Juridisch), Project Moore (Juridisch), Sincerius (Financieel) en Atlas (Belastingen).

Partech is geadviseerd door Van Lanschot Kempen (M&A), Jones Day (Juridisch), Code & Co. (Technologie & Product) en EY (Financieel & Belastingen).

Gerelateerde artikelen