Frans van den Hurk benoemd tot COO van de AFM

De AFM heeft Frans van den Hurk benoemd tot chief operations officer (COO). Hij begint 1 oktober en wordt verantwoordelijk voor de centrale aansturing van de bedrijfsvoering. Hij maakt onderdeel uit van het bestuur, maar draagt geen statutaire bestuursverantwoordelijkheid voor het toezicht.

Frans van den Hurk (53) werkt sinds 1996 bij Capgemini. Hij was onder meer actief in diverse managementfuncties binnen de ‘Public Sector’ en hij was sales directeur voor de outsourcing-tak van Capgemini in de Benelux. Sinds 2011 was hij CEO Infrastructure Services Central Europe.

Het AFM-bestuur heeft besloten een chief operations officier aan te stellen om de bedrijfsvoering van de AFM verder te versterken. ‘Door ontwikkelingen in de financiële sector en de maatschappij, door toenemende internationalisering van het toezicht en de dienstverlening en door de verdere digitalisering en technologische ontwikkelingen worden risico’s complexer. Toezicht wordt daarmee meer data-gedreven. Dit heeft ook gevolgen voor de wijze waarop de eigen bedrijfsvoering van de AFM is georganiseerd,’ aldus de AFM.

Gerelateerde artikelen