Fortino Capital investeert in sterk ICT-duo

EuroSys en VanRoey ICT bundelen krachten en verstevigen zo hun positie als professionele ICT-dienstverlener.

ICT-specialist EuroSys kondigt vandaag aan dat investeringsmaatschappij Fortino Capital een belangrijke participatie in haar bedrijf heeft genomen. In juni 2022, nam Fortino ook al een belang in sectorgenoot VanRoey.be. 

Door de krachten van EuroSys en VanRoey.be te bundelen krijgt de Belgische markt er een belangrijke speler in de sector van de ICT-diensten voor KMO’s bij. De groep vertrouwt op de kennis en expertise van zijn 230 medewerkers om hun klanten te ontzorgen in al hun ICT behoeften. De omzet van de combinatie bedraagt 60 miljoen euro.

EuroSys is, net als Van Roey, een bekende naam in de wereld van de ICT-dienstverlening voor bedrijven. In Limburg heeft EuroSys een sterke positie uitgebouwd. Van Roey.be deed hetzelfde in de provincie Antwerpen. Beide bedrijven zijn daarom erg complementair. 

Beide bedrijven zijn geen onbekenden voor elkaar. Samen stonden ze 22 jaar geleden aan de wieg van de aankoopgroepering Qcom, waar ze sindsdien samenwerken. Ze hebben een erg vergelijkbare bedrijfscultuur en tegelijkertijd beschikken ze ook over een erg complementaire dienstverlening. Zo was EuroSys het eerste bedrijf in zijn segment dat het ISO 27001-cerfiticaat behaalde waardoor het een voorloper is op het vlak van digitale veiligheid. Het heeft het Platinum statuut bij Dell Technologies en Watchguard. Dit terwijl Van Roey.be reeds jaren gekend staat als Networking en Cybersecurity specialist met expertise in Fortinet, HPE- Aruba en Ruckus. Hun gezamenlijke kennis over Microsoft cloud en managed services maakt hen onmiskenbaar dé ICT partner voor KMO’s in de provincies Antwerpen en Limburg.
 

Gerelateerde artikelen