Fortino Capital investeert in Bonitasoft

Investeringmaatschappij Fortino heeft een meerderheidsbelang in Bonitasoft verworven. 

Het neemt dit belang over van voormalige investeerders, waaronder Bpifrance, Auriga Partners, Serena Capital en Ventech. Miguel Valdes en Charles Souillard, die Bonitasoft oprichtten in 2009, zullen herinvesteren en tijdens deze nieuwe groeifase het partnerschap met Fortino Capital aangaan. 

Fortino Capital is een investeringsmaatschappij die zicht richt op B2B-software en -technologie. Fortino heeft kantoren in België en Nederland, en investeert in heel Europa. De investeringsportefeuille van Fortino omvat onder meer Efficy CRM, Maxxton, Cenosco, Mobilexpense, Teamleader, iObeya, Salonkee en Zaion.

Bonitasoft is een softwarebedrijf dat actief is op het gebied van Digital Process Automation en Intelligent Business Process Management. Het bedrijf is vooral bekend om zijn wijdverspreide open-source Business Process Management platform. Wereldwijd gebruiken klanten uit de bedrijfswereld Bonita om hun bedrijfsprocessen te modelleren, automatiseren, implementeren en te verbeteren. Het bedrijf maakt gebruik van een open-source gemeenschap van meer dan 150.000 leden, die het product dagelijks verder ontwikkelen. 

Gerelateerde artikelen