Fortino Capital haalt 105 miljoen op voor tech-investeringen

Fortino Capital Partners heeft voor haar tweede venture fonds 105 miljoen euro opgehaald. Dit fonds, met de naam Fortino Capital Venture II, richt zich op jonge B2B-software- en technologiebedrijven in Europa, met een focus op de Benelux, Frankrijk en Duitsland.

Fortina Capital is een venture capital- en private equity-investeerder in software- en technologiebedrijven. Het eerste fonds uit 2016 was goed voor een kapitaal van 80 miljoen euro. Dat heeft achttien investeringen gedaan in softwarebedrijven, waaronder Teamleader (in Belgie), BuyBay (in Nederland) en inSided (in Nederland). 

Het fonds heeft tot nu toe tien exits gerealiseerd, namelijk Trendminer (Software AG), Zentrick (Double Verify), Piesync (Hubspot), Melita (EQT), en recenter ook Bloomon (Bloom&Wild) en Riaktr (SDS).

Fortino Capital Venture II richt zich op late seed- tot series A-fase- investeringen in SaaS- en technologiebedrijven met initiële tickets van 1 tot 3 miljoen euro, en voldoende capaciteit voor latere financieringsrondes.

 

Gerelateerde artikelen