Formule 1 hengelt naar MotoGP voor vier miljard dollar

Er wordt getwijfeld of mededingingsautoriteiten de deal goedkeuren.

Liberty Media, de eigenaar van de Formule 1, wil Dorna Sports overnemen, de eigenaar van MotoGP. De deal zou een waarde hebben van vier miljard euro. De twee bedrijven voeren exclusieve gesprekken over de deal. Liberty Media is een dochterbedrijf van Liberty Global. Bridgepoint en de Canada Pension Plan Investment Board zijn de grootste aandeelhouders van Dorna.

Als de deal rondkomt is de top van de internationale autosport verenigd met de top van de internationale motorsport. Een andere koper voor MotoGP – de sport- en entertainmentgroep TKO – is afgewimpeld door Dorna Sports. Qatar Sports Investments, de door de staat gesteunde investeringsgroep die eigenaar is van de Franse voetbalclub Paris Saint-Germain, had ook interesse.

De Financial Times betwijfelt of een deal de goedkeuring zal krijgen van mededingingsautoriteiten. Private equity firma CVC Capital Partners bezat ooit zowel de F1 als de MotoGP, maar werd in 2006 gedwongen de motorunit te verkopen. In 2017 verkocht CVC de Formule 1 aan Liberty Media voor acht miljard dollar. Vorig jaar wilde het investeringsfonds van Saudi-Arabië Formule 1 kopen voor twintig miljard dollar.

Gerelateerde artikelen