Formitable en Zenchef bundelen hun krachten

PSG Equity wordt meerderheidsaandeelhouder in de Europese speler in restauranttechnologie.

Formitable, een in Amsterdam gevestigd groeiplatform om de gastervaring te verbeteren door middel van loyaliteits- en reserveringsoplossingen, en Zenchef, een in Parijs gevestigd bedrijf dat technologische oplossingen ontwikkelt voor de restaurantindustrie, hebben vandaag aangekondigd hun krachten te zullen bundelen en zo een Europese leider in restauranttechnologie te creëren.

Sinds hun oprichting hebben Formitable en Zenchef de missie om de industrie te ondersteunen door geavanceerde oplossingen en software te bouwen die restaurants helpen duurzaam te groeien en duurzame relaties met hun klanten op te bouwen. Beide bedrijven zijn pioniers in de digitalisering van de branche en hebben zichzelf gevestigd als belangrijke partners voor restaurants. Tegenwoordig heeft Formitable meer dan 3.500 restaurants in 22 landen in heel Europa en Zenchef heeft 7.500 restaurants, waaronder meer dan 200 met een Michelin-ster bekroonde chef-koks, in meer dan vijftien landen.

Door gebruik te maken van hun toonaangevende technologische oplossingen, uitgebreide netwerken, geografisch bereik en door strategische acquisities, zullen Zenchef en Formitable er samen naar streven 35.000 restaurants in heel Europa te bedienen tegen eind 2025. 

Deze combinatie is in lijn met de laatste fondsenwerving van zowel Zenchef als Formitable om hun internationale expansie verder te versnellen. In september 2022 deed PSG Equity, een venture capital firma, een investering in Zenchef, en Formitable verwelkomde Adriaan Mol als nieuwe investeerder. Na de combinatie van de twee bedrijven wordt PSG Equity de meerderheidsaandeelhouder van de gecombineerde groep.

 

Gerelateerde artikelen