ForFarmers koopt Van Gorp Biologische Voeders

ForFarmers neemt Van Gorp Biologische Voeders over, dat zich met voeroplossingen richt op biologische veehouders en op alle diersoorten. Dat maakte het beursgenoteerde veevoederbedrijf dinsdag bekend, zonder een overnamesom prijs te geven.

De deal wordt gedaan door ForFarmers-dochter Reuding, dat evenals Van Gorp Bio actief is in de biologische agrarische sector. Reudink neemt concreet de medewerkers, een gespecialiseerde fabriek en de klantenportfolio over. Van Gorp Diervoeders, gevestigd in Waalwijk, maakt geen onderdeel uit van de transactie.

Van Gorp Bio behaalde vorig jaar een omzet van 31 miljoen euro en een bedrijfsresultaat (ebitda) van 1,2 miljoen euro. Er werken 12 medewerkers bij het bedrijf.

DLA Piper was bij de deal betrokken als legal advisor voor ForFarmers. Dit team stond onder leiding van Daphne Bens. EY was namens ForFarmers verantwoordelijk voor de transaction services and tax advisory. De teams stonden onder leiding van Bruno Jelgerhuis Swildens en Anne Mieke Holland

Overname België

Gisteren werd al bekend dat ForFarmers een overname in België heeft afgerond. Het gaat om het bedrijf Voeders Algoet. ForFarmers liet in juli al weten circa zeven keer de ebitda van Voeders Algoet te betalen als overnamesom. Dat bedrijfsresultaat kwam in het gebroken boekjaar 2016/2017 uit op ongeveer 2 miljoen euro.

Voeders Algoet is gevestigd in Zulte en goed voor een jaaromzet van circa 40 miljoen euro. De onderneming verkoopt ongeveer 150.000 ton mengvoer aan varkenshouders en rundveehouders.

Gerelateerde artikelen