Foresco Group neemt Palletcentrale uit Moerdijk over

De Belgische veelvraat kocht dit jaar zes Nederlandse bedrijven

De Palletcentrale wordt overgenomen door de Belgische branchegenoot Foresco Group. Een verzoek tot goedkeuring van de overname is ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt. De beide partijen verwachten nog dit jaar goedkeuring voor de deal.

Palletcentrale is marktleider in Nederland met zes vestigingen. Het hoofdkantoor staat in Moerdijk. In 2022 bedroeg de omzet circa 80 miljoen euro, bij een verkoop van zes miljoen pallets.

Het is al de zesde deal die Foresco dit jaar doet in ons land. Eerder werden Pallet Service Steenbergen, Bee-Pall (Lelystad), Stam Hout Pallets & Kisten (Dordrecht), Mopal (Klundert) en Anker Pallets (Veghel) overgenomen. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt. Wel is bekend dat de omzet na de jongste deal zal klimmen tot boven het half miljard.

Directeur-eigenaar Marco Leemberg vertrekt na de deal bij het bedrijf, nadat hij Palletcentrale zelf overnam 34 jaar geleden. Palletcentrale bestaat ruim een halve eeuw. ‘’Het bedrijf is kerngezond”, zegt hij op de website van zijn bedrijf. “Dat maakte dit juist ook weer een goed moment, zeker ook met het oog op de toekomst.”

Bode Packaging, sinds 2021 een dochteronderneming van Palletcentrale, is niet betrokken bij de overname en gaat zelfstandig verder.

Gerelateerde artikelen