Foreman Capital benoemt Robert Ruiter en Sander van Woerden tot partner

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:40
Bij de Amsterdamse participatiemaatschappij Foreman Capital zijn onlangs Robert Ruiter en Sander van Woerden toegetreden als partner. Per 1 maart is de nieuwe titelfunctie van kracht geworden voor de twee investeerders.

Rob

ert Ruiter is sinds augustus 2016 actief bij Foreman Capital, nadat hij de overstap maakte van ING waar hij zich ruim acht jaar met name bezig hield met deals met betrokkenheid van private-equitypartijen. Eerder begeleidde de zakenbankier ook bij ABN Amro en UBS overname- en verkoopprocessen door investeringsmaatschappijen in de Benelux midmarket-segment. 

Sander van Woerden versterkte zes jaar geleden het investeringsteam van de Amsterdamse participatiemaatschappij. Daarvoor was Van Woerden actief in de consultancysector en in de M&A- en private-equitywereld. In 2011 maakte Van Woerden de overstap van vermogensbeheerder Bank Oyens & Van Eeghen. 

Business-to-business focus
Foreman is een in 2005 opgerichte investeringsmaatschappij die zich richt op middelgrote bedrijven met een omzet tussen de 10 miljoen en 100 miljoen. De aandelenparticipaties variëren van 5 miljoen tot 35 miljoen euro.

De investeringsmaatschappij hanteert een sectorfocus die zich toespitst op ondernemingen in de handel, zakelijke dienstverlening en maakindustrie. Afgelopen twaalf jaar heeft Foreman in meer dan twintig ondernemingen geïnvesteerd. In die tijd vonden ook vier exits plaats, waaronder de verkoop van Orangefield Group (een internationale trust-serviceprovider) aan private-equityinvesteerder AAC Capital Partners in 2012. 

 

Gerelateerde artikelen