Floryn haalt 9 miljoen euro op bij Endeit Capital

Floryn heeft een investering van 9 miljoen euro opgehaald bij Endeit Capital en bestaande aandeelhouders, waaronder Peak Capital.

Floryn is actief in de markt van online krediet voor het midden- en kleinbedrijf. Het snelgroeiende Nederlandse fintechbedrijf gaat het kapitaal gebruiken om extra mensen aan te nemen voor verdere productontwikkeling alsmede nationale en internationale expansie, in een tijd waarin de vraag naar bedrijfskrediet met 98 procent is toegenomen.

Floryn heeft als MKB-financier met een PSD2-vergunning van DNB sinds begin mei toegang tot de BMKB-C garantieregeling van de overheid. Door de toegenomen digitalisering als gevolg van de coronacrisis, is Floryn nog sterker gepositioneerd om de concurrentie aan te gaan met banken. Floryn haalt met Endeit Capital een betrokken investeerder aan boord met veel ervaring op het gebied van internationale expansie en het doen van overnames.

Hogere adoptie van online krediet
“De behoefte aan online krediet met een goede klantervaring en snel uitsluitsel is enorm toegenomen nu de wereld zich aanpast aan een nieuw normaal”, zegt Sven van der Biezen, CEO en medeoprichter van Floryn. “Daarnaast is een goede en vooral actuele inschatting van de risico’s nog belangrijker geworden. Floryn maakt met innovatieve technologie precies hier het verschil ten opzichte van banken, waardoor het MKB ondanks de coronacrisis ook nu snel geholpen kan worden met extra liquiditeit.”

Betere risicoanalyse door innovatieve technologie 
Floryn heeft grote investeringen gedaan in onder andere machine learning en daarmee bewezen snellere en betere risicoanalyses te kunnen maken. Floryn kijkt niet naar gedateerde jaarrekeningen, maar naar recente banktransacties en andere datapunten. Het percentage oninbare leningen bij Floryn is ook gedurende de coronacrisis minder dan 2 procent.

“Floryn wordt gedreven door technologie, data en processen, waardoor ze veel efficiënter en nauwkeuriger zijn. Wij zijn erg enthousiast om het bedrijf met behulp van onze ervaring verder te helpen groeien.” zegt Edwin Hengstmengel, Partner van Endeit Capital. Dit wordt onderstreept door Stefan Bary, Managing Partner van Peak Capital, dat opnieuw in Floryn investeert. “Hierdoor is de performance ook in de coronacrisis solide. Floryn heeft laten zien te beschikken over de benodigde executiekracht om een belangrijke speler te worden in de snel veranderende fintech markt.”

Gerelateerde artikelen