Floris van Oranje nieuwe partner bij Strong Root Capital

Per 1 januari 2018 treedt Floris van Oranje als vierde partner toe bij Strong Root Capital. Floris heeft meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van financieringen, M&A en private equity.

 De afgelopen 4 jaar stond Floris aan het hoofd van GIMV Nederland.

Floris gaat het team van Strong Root Capital versterken met het ‘hands-on’ investeren in kleine en middelgrote ondernemingen, met een focus op proposities met een uitdaging zoals carve-outs, turnarounds, MBI’s/MBO’s of consolidatie middels buy & build.

Floris over zijn overstap: ”door de grote beschikbaarheid van kapitaal in de markt wordt het steeds moeilijker om je als investeringsfonds te onderscheiden. Er zijn echter ook veel bedrijven die meer nodig hebben dan alleen financiering, ze staan voor een aantal strategische en ook praktische uitdagingen. Doordat Strong Root Capital zich juist op dit soort bedrijven richt, kan ik nu naast financieren ook mijn kennis en ervaring praktisch inzetten. Ik geloof dat er bij deze ondernemingen grote waardecreatie mogelijk is door een ‘hands-on’ betrokkenheid en het delen van verantwoordelijkheid voor strategisch belangrijke beslissingen met het management.”

Gerelateerde artikelen