Flexport haalt 935 miljoen dollar op in financieringsronde

Investering heeft als doel de veerkracht en transparantie van de wereldwijde supply chain te verbeteren.

Het is San Francisco gevestigde Flexport – een platform voor wereldwijde logistiek – heeft in een Series E-investeringsronde een bedrag van 935 miljoen dollar (omgerekend 824 miljoen euro) opgehaald. 

De investeringsronde werd geleid door Andreessen Horowitz en MSD Partners, waarbij Shopify ook een strategische investering voor zijn rekening nam. Verder namen bestaande partners DST Global, Founders Fund, Softbank Vision Fund en andere investeerders, waaronder Kevin Kwok, ook deel aan de kapitaalronde. Hiermee komt de waardering van Flexport uit op meer dan acht miljard dollar.

Flexport gebruikt het kapitaal om zijn technologieplatform voor wereldwijde logistiek verder te ontwikkelen en verder te bouwen aan een ecosysteem dat efficiënt, transparant en inclusief is – alles wat logistiek vandaag de dag niet is. De investering helpt Flexport ook om uit te breiden naar nieuwe regio's en het logistieke ecosysteem te verbeteren. Dit wil het bedrijf doen door te investeren in, en samen te werken met nieuwe bedrijven binnen de sector.

“De pandemie en de impact daarvan op wereldwijde supply chains hebben het transport van goederen – iets wat veel mensen als vanzelfsprekend beschouwden – tot een hoofdpijndossier gemaakt”, zegt Ryan Petersen, oprichter en CEO van Flexport. “Deze investering geeft aan dat de markt inziet dat er behoefte is aan een technologisch ecosysteem voor wereldwijde logistiek. De transparantie en veerkracht die door technologie wordt bereikt, helpt de sector om onverwachte uitdagingen van elke omvang ook aan te pakken.”

Gerelateerde artikelen