Financieel directeur Ad Walter treedt terug bij HEMA

Met het bekendmaken van de teleurstellende jaarcijfers van 2014, kondigt CFO Ad Walter zijn vertrek aan bij HEMA per 1 juni 2015.
Gedurende zijn dienstverband heeft Walter een grote bijdrage geleverd aan de transformatie van de financiële structuur en de succesvolle herfinanciering van het bedrijf in 2014, meldt het persbericht.  
 
De positie van Walter zal per 1  juni op ad interim basis worden overgenomen door Tim Isaacs. Isaacs heeft verschillende CFO en directiefuncties bekleed bij bedrijven in Europa die actief zijn in de gezondheidszorg, industrie, consumentenproducten en retail. Hij was tot voor kort CFO van BPL Holdings, een wereldwijd opererend bedrijf in plasmaproducten. 
 
Walter blijft aan als adviseur tot 1 september 2015 om de overdacht voorspoedig te laten verlopen en een aantal lopende projecten af te ronden.
 
Begin vorige maand werd al bekend gemaakt dat bestuursvoorzitter Ronald van Zetten het concern verlaat. Hij is inmiddels opgevolgd door Tjeerd Jegen.
 
De omzet van HEMA is in het boekjaar 2014 gedaald met 1,3 procent in vergelijking met het jaar daarvoor. Het genormaliseerde EBITDA kwam in 2014 uit op 103,1 miljoen euro tegen 120,5 miljoen euro in 2013. HEMA heeft de eerste fase van een transitie ingezet. Op dit moment wordt een uitgebreid plan ontwikkeld dat in de komende maanden gepresenteerd zal worden.
 
Tjeerd Jegen, CEO HEMA: ‘Hoewel de economie steeds verder aantrekt, blijft HEMA voorzichtig in haar outlook. Het bestedingsvermogen blijft onder druk staan als gevolg van de hoge werkloosheid en HEMA verwacht dat consumenten voorzichtig en selectief blijven in hun uitgaven. Hoewel er al verschillende veranderingen zijn doorgevoerd, werken we, gezien de uitdagende marktomstandigheden en onze wens om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van de Nederlandse consument, aan een uitgebreid plan om de langetermijnprestaties van HEMA te verbeteren.’
 
In 2007, toen Hema werd overgenomen door de huidige eigenaar Lion Capital, lag het omzetniveau ruim 23 miljoen euro hoger dan op dit moment, meldt het Financieele Dagblad. Het concern verwacht het niveau van 2007 pas in 2017 weer te bereiken
 
 
Groei van financieel vakman naar strategisch partner
Tijdens deze leergang ontdek je wat er op de agenda staat van de nieuwe CFO. De vijf thema's die aan bod komen zijn:
  • Turnaround Management
  • In control met Riscomanagement
  • Grip op Compliance / Corporate Governance
  • Succesvolle Strategierealisatie
  • Betere M&A deals
 
Gerelateerde artikelen