Felyx komt in handen van Spaans deelscooterbedrijf

Het Nederlandse deelscooterbedrijf Felyx komt in handen van de Spaanse branchegenoot Cooltra.

Door de krachtenbundeling ontstaat volgens de partijen de grootste aanbieder van elektrische deelscooters in Europa. Felyx blijft wel onder de eigen naam actief in steden waar de scooters van het bedrijf nu al rondrijden.

Felyx is in 2017 opgericht in Amsterdam. Inmiddels heeft het bedrijf 6000 volledig elektrische voertuigen verspreid over 21 steden in Nederland en België. Cooltra is onder meer actief in Spanje, Italië en Portugal. Samen bestrijken de twee partijen straks meer dan dertig steden in verschillende Europese landen. Hun gezamenlijke vloot bedraagt 28.000 voertuigen. Hoeveel geld met de deal is gemoeid, willen de partijen niet naar buiten brengen.

Volgens een woordvoerder van Felyx zijn de bedrijven samen beter in staat om tegenvallers op te vangen. Het Nederlandse bedrijf kreeg afgelopen jaar twee tegenslagen te verduren, legt de zegsman uit na eerdere berichtgeving door Het Financieele Dagblad. De eerste is de invoering van de helmplicht in januari vorig jaar. Dat is volgens Felyx voor de hele deelscootermarkt een domper.

Daarbovenop komt voor Felyx het verlies van zijn vergunning om deelscooters aan te mogen bieden in Amsterdam. Op dit moment is Felyx nog een van de bedrijven die in Amsterdam zijn scooters mag aanbieden. Maar het bedrijf moet begin april uit de stad verdwijnen, omdat concurrenten Check en GO Sharing er vergunningen hebben gekregen.

(ANP)

Gerelateerde artikelen