Fastned neemt snellaadnetwerk MisterGreen over

Uitbater van snellaadstations Fastned neemt het snellaadnetwerk van MisterGreen over. Daarmee heeft Fastned de rechten verkregen om snellaadstations te exploiteren op zestien verzorgingsplaatsen langs onder andere de rijkswegen A1, A2, A4, A12 en A27.

De locaties vormen volgens Fastend een goede aanvulling op het bestaande netwerk. Op de aangekochte locaties moeten grote snellaadstations verrijzen.

Fastned betaalt voor alle aandelen van Fast Charging Network van MisterGreen bijna 2 miljoen euro. De overnameprijs is voldaan door uitgifte van 165.000 nieuwe certificaten van aandelen Fastned. Die vertegenwoordigen 1,1 procent van het totaal aantal uitstaande certificaten van aandelen Fastned.

Op 1 juli 2021 volgt een definitieve afrekening van de overnameprijs op basis van de gemiddelde slotkoers van de certificaten van aandelen Fastned in de voorgaande 40 handelsdagen. Daarbij is met de verkoper een lock-up periode van één jaar afgesproken, met slechts beperkte mogelijkheid om certificaten van aandelen te verkopen.

Gerelateerde artikelen