FamiliebedrijfJagtenberg bereikt overeenkomst over verkoop aan Britse RPC Group

Het Gelderlands-Brabantse Kunststofproductiebedrijf Jagtenberg Plastics BV wordt overgenomen door de Britse beursgenoteerde plasticverpakkingsproducent RPC Group. De transactie van het familiebedrijf uit Heerewaarden is voor zo'n ongeveer 20 miljoen euro beklonken.

Het in 1920 opgerichte Jagtenberg had de laatste jaren te kampen met de aanhoudende schaarste aan grondstoffen voor de plasticproductie. Grotere spelers in Duitsland en België hebben het gewonnen van het familiebedrijf, dat zijn oorsprong kende in het Brabantse Alphen. Jagtenberg Plastics BV is zelf door overnames groot geworden. Na de oprichting van Jagtenberg Plastics BV in 1965, breidde het bedrijf zijn werkzaamheden uit naar Antwerpen (in 2003) en Crailsheim (in 2008). 

Jagtenberg Plastics BV verklaart verheugd te zijn met de overname van het globale Britse concern – actief met 130 vestigingen en zo'n 18.500 werknemers en met name gespecialiseerd in polymere omzetting in verpakkingen en niet-verpakkingen – en spreekt de hoop uit dat de overname geen grote veranderingen met zich mee zal brengen. Hoewel de naam behouden zal blijven, heeft eigenaar Henk Jagtenberg toezegd binnenkort afstand te zullen doen van zijn familiebedrijf. 

MBCF en BANNING N.V. begeleidden de deal namens verkoper Jagtenberg Plastics BV, terwijl RPC Group onder meer werd bijgestaan door JanssenBroekhuysen Advocaten. Meer details zijn hier te vinden. 

Gerelateerde artikelen