Familiebedrijf Den Hartogh neemt InterBulk over

Het Nederlandse transporteur Den Hartogh Logistics, vooral gespecialiseerd in chemicaliƫn, neemt bulkvervoerder InterBulk over. Dat maakte het 95 jaar oude familiebedrijf woensdag bekend.

Den Hartogh betaalt circa 57 miljoen euro voor InterBulk, dat inclusief schuld een ondernemingswaarde heeft van zo’n 129 miljoen euro. Het gecombineerde bedrijf, dat Den Hartogh gaat heten en het hoofdkantoor krijgt in Rotterdam, heeft een jaaromzet van een half miljard euro.

Den Hartogh is een logistiek dienstverlener in onder meer de chemische industrie. Het heeft kantoren op dertig verschillende locaties in zeventien landen. Er werken 1100 mensen. InterBulk heeft wereldwijd ongeveer 471 werknemers. De transactie wordt waarschijnlijk in het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond.

Over eventuele gevolgen voor de werkgelegenheid valt volgens directeur Pieter den Hartogh nog niets te zeggen. In de eerste maanden na de fusie moet blijken waar in de organisatie sprake is van overlap. ‘Maar ik verwacht geen grote veranderingen. Al die containers moeten toch gewoon gerund worden’, zei de topman.

De overname zorgt met name in China voor een flinke versterking. ‘Ik denk dat we daar wel vier of vijf keer zo groot worden als nu’, zei Den Hartogh. Dat komt doordat InterBulk daar samenwerkt met Sinotrans, ’s lands grootste logistieke dienstverlener. Ook voegt Den Hartogh Zuid-Amerika toe als nieuwe markt.

(ANP)

Gerelateerde artikelen